Medlemsinfo v39

Publicerat 29 september, 2021
  • Grovsoprummet har vissa regler som vi hoppas alla kan respektera.
    Inget får ställas på golvet. Får det inte plats så är det helt enkelt för stort.
    Är det fullt så får man snällt vänta tills nästa vecka med att kasta sakerna.
     

    Var sak har sin plats: Elavfall i metallburen, Ljuskällor i hinken, batterier i batteriholken, grovsopor i de gröna kärlen. Mat kastas såklart inte i grovsoporna, inte heller färg, glas, vitvaror eller annat farligt avfall.
    Stora möbler som inte får plats i kärlen får därför inte kastas här utan den boende får själv ta reda på skräpet. Glöm inte bort att plocka upp om något hamnar på golvet så blir det trevligare för nästa som kommer in. 

  • Laddstolpar till elbilar är nu på plats och vi arbetar med att de som anmält intresse för en plats ska få detta så snart som möjligt.
  • Nedskräpning i området är ett stort problem och det kommer att bli en bot för att skräpa ner då det är dyrt för föreningen att forsla bort allehanda saker. Det kan vara svårt att veta vem det är som är den skyldige men ofta kan vi härleda skräpet till en viss person och det behöver få ett slut, så det blir böter på 1000 kr.
  • Det finns ett problem med att portarna ej stängs ordentligt. Alla behöver se till att de är stängda för att vi ej ska obehöriga personer i dem. Ställ ej upp portarna om du ej är i närheten.
  • Stambytet fortgår som planerat och alla boende är väldigt tappra som står ut med allt oväsen och damm.
    Stopp i duschvagnen måste felanmälas direkt så problemet kan lösas omgående, annars finns det bara en dusch att dela på, vilket inte blir så kul.
    Det sker lite vattenavstängningar då och då, både planerade och akuta avstägningar som kan drabba alla i föreningen. Ett tips är att alltid ha lite vatten i kylen för just dessa dagar.En lägenhet av alla som är klara med stambytet har fått den nya stora silverfisken som tyvärr drabbar nyproduktioner ibland. Skulle ni märka av att ni får dessa djur hos er så kontaktar ni Nomor som föreningen har ett skadedjursavtal med. Behöver ni hjälp med detta så hör ni av er till vår förvaltare på HSB.

     

  • Föreningslokalen kommer tyvärr fortsätta att hållas stängd för uthyrning även fast restrektionerna för Covid-19 har hävts. Vi meddelar när vi öppnar upp för uthyrning igen.

Vi önskar er alla en trevlig höst!
Styrelsen