Medlemsinfo v49

Publicerat 6 december, 2021
 • Vi har fått in Långsprötade silverfiskar i vissa lägenheter efter att stambyten har gjorts, lappar har satts upp i portarna för att uppmärksamma detta.
  Om Ni upptäcker dessa i lägenheten skall Nomor kontaktas så de ej sprider sig vidare till andra lägenheter.
  Telefonnummer: 0771-122 300, eller gör en anmälan på deras hemsida, www.nomor.se.

 • Föreningen kommer efter årsskiftet att byta vår fastighetsskötsel och drift till HSB. PG Hiss och fastighet som vi haft tidigare kommer sluta med fastighetsskötsel.
  Vi har noggrant gått igenom flertalet offerter och HSB var den som kunde ge oss det vi behöver i föreningen. Då HSB ej har något avtal för hissar kommer vi att använda oss av ett externt företag som heter Hisskontakt AB som är ett lokalt företag och de har haft ett samarbete med PG Hiss innan så de känner till våra hissar sedan tidigare.
 • Det kommer att hållas ett öppet hus för alla i föreningen där man kan träffa styrelsen och ställa frågor till oss om vårt arbete i föreningen. Kanske är just DU intresserad av att gå med i styrelsen?  Datumet är satt till den 14/12-21 kl. 17.00-18.00. Välkomna!
 • Styrelsen har bjudit in till ett samverkansmöte med föreningarna runt om i området för att kunna utbyta erfarenheter samt ställa frågor om hur de arbetar i olika ärenden i sina föreningar.
 • Vi vill påminna om föreningens regler om renoveringar, allt finns att läsa på föreningens hemsida. www.brfsoluret.se
 • Nedskräpning är förbjudet på föreningens mark…även under stambytet.
  Ställ inte sopor där de inte hör hemma. Det drar till sig skadedjur som råttor.
 • Mata inte fåglar inom föreningens område då deras matspill faller till marken och drar till sig råttor. Vi arbetar hårt med att få bort råttorna i området men det behövs mer än råttfällor och gift för att inte nya råttor ska komma hit. Där behöver vi er hjälp med tex att inte mata fåglar. Kasta soporna i sopskåpen, inte utanför. Plocka upp om du tappar nått utanför mm
 • Ljusgranen som brukar sitta i flaggstången utanför föreningslokalen kommer tyvärr inte komma upp i år pga stambytets containrar står där. Ljusslingorna inne på gårdarna kommer inte heller ses över innan stambytet är klart.
  Ett ljusnät till busken utanför Valla livs är beställt men tyvärr så blev det fel på leveransen, vi hoppas att det kan åtgärdas inom kort.

Nu börjar det närma sig Jul och många tänder levande ljus när mörkret faller, glöm inte att kontrollera att brandvarnare i lägenheten fungerar som den ska och glöm ej heller att släcka ljusen om Ni ej är i närheten.

Allt gott till Er alla, och än en gång vill vi tacka för Ert tålamod när det gäller stambytena som pågår för fullt, det är rörigt och smutsigt, men det går åt rätt håll.
Mvh Styrelsen