Medlemsinfo v3 2022

Publicerat 15 januari, 2022
 • Vi har ny fastighetsskötare samt nytt avtal när det gäller hissarna i föreningen. Det finns anslag med telefonnummer i alla trapphus samt på hemsidan.
  Gör ni felanmälan på ”Mitt HSB” så kan ni även se felanmälningar på allmänna utrymmen gjorda av andra.
  Har ni lagt in telefon och mail som kontaktuppgift så får ni notering om att felanmälan är mottagen och när det är åtgärdat.
 • Vi har via PostNord fått paketboxar som står utanför Valla Livs, de är på prov tillsvidare. Många beställer varor på nätet i dag, då blir det nära att hämta ut sitt paket. Dessa är inget föreningen betalar för utan det är Postnord som äger och driver boxarna.
  Ev kommer en paketbox från Ibox som tar emot paket från bla Schenker, DHL, Bring mm. (Vi vet inte vart vi ska ställa den än så länge så den avvaktar vi lite med).
 • Störningsjouren har haft lite problem. En annan förening i Tyresö med samma namn som oss har sagt upp dem, och vi blev tyvärr förväxlade med dem. Ärendet är nu löst och allt fungerar som det ska nu igen.
 • Stambytet är i full gång igen efter ledigheterna. Vi ber er kontakta BMG via deras portal vid frågor om stambytet eller eventuella fel/problem.
  Ni kan också kontakta vår Konsult hos HSB Rickard Hansson om ni vill ha mer stöd i ett ärende. Han är insatt i stambytet och arbetar för föreningen med alla frågor som uppkommer. Kontaktuppgifter finns på hemsidan.
 • Vattenavstängningarna pga stambytet fortsätter och kommer att meddelas per mail samt uppslag i portarna när de kommer att ske. Ibland sker även akuta avstängningar pga att de gamla rören är i så dåligt skick, då meddelas alla boende så snart det går, men det är något vi alla måste vara beredda på.
 • Besiktningar av trapphusen kommer att bli av sist av allt i etappen för stambytet, då de fokuserar på att ligga bra till med tidsplanen i lägenheterna först och främst. Så ha tålamod med att det är smutsigt i trappen ett tag även efter stambytet.
 • Styrelsen har haft samverkansmöte med de övriga föreningarna i området för att utbyta erfarenheter om olika pågående och framtida projekt. Vi kommer vi att fortsätta hålla samverkansmöte varje kvartal då det finns mycket att lära av varandra eftersom husen är ungefär likadana och lika gamla.
 • Bostadsrättsavgiften höjdes enligt plan med 5% nu i januari 2022.
  Parkeringsplatserna höjdes till 260kr/m
  Carport till 450kr/m
  Garage till 650kr/m
  Parkerningsplats med laddstolpe för elbil är nytt för 2022 och kostar 360kr i månaden plus pris för elladdning.
  Vid intresse för plats med laddstolpe ber vi er kontakta HSB så hjälper de er att ställa er i kö.
  Just nu har vi 4 aktiva stolpar, men har 4 platser till om intresset blir större.
 • Intresserad av att sitta i valberedningen eller styrelsen?
  Hör av er till Styrelsen så berättar vi mer.
 • Inatt 14/1 hade vi ett vackert norrsken som gick att ses över Handen, Troligen kommer det även gå att se Norrsken ikväll/natt lördag den 15/1-2022. Håll utkik över himlen efter ett grönt skimmrande ljus som leker över natthimlen.

Vi tackar för fortsatt tålamod när det gäller stambytet och önskar alla en god fortsättning på det nya året / Mvh Styrelsen