Medlemsinfo v9 2022

Publicerat 1 mars, 2022
 • Skyddsrum. En högaktuell fråga just nu är säkerheten i Sverige.
  Vår förening har 3 skyddsrum som ska vara öppna för allmänheten vid fara. De ska gå att iordningställa inom 48h.
  Just idag så har vi källarförråd i våra skyddsrum vilket är tillåtet så länge det går att iordningställa vid en katastrof eller fara.
  Styrelsen tittar just nu på att allt finns och hur planen ser ut för iordningställandet mm.
  Tyvärr är det ganska kostsamt men något vi inte längre kan skjuta till senare tillfälle.
 • Hesa Fredrik. MSB går ut med att signalen ”Viktigt meddelande för allmänheten” kommer att testas som vanligt, första helgfria måndagen var tredje månad kl 15:00. Nästa gång är den 7 mars kl 15:00. Med tanke på omvärldsläget vill myndigheten betona att det enbart är ett test.
 • Rökning under köksfläktarna slår ut ventilationssystemet i huset.
  Vi avråder starkt från att röka inomhus och speciellt under köksfläkten, pga att det slår ut ventilationssystemen uppe på taket, då det indikerar för brand och en säkerhetsavstängning slår ifrån för att minska spridningen.
  Vid rökning i lägenheterna sprider sig gärna röken till grannarna och skapar ofta osämja. Vi vill uppmana till att man röker utomhus i största möjliga mån för att vi ska behålla en god grannsämja, god ventilation och även bespara ekonomin eftersom det kostar föreningen pengar varje gång ventilationen slås ut..
 • Stambytet. Styrelsen får många mail ang frågor och problem med stambytet och att man inte vet vart man ska vända sig. Vi tar ej emot några felanmälningar i dessa ärenden då det är BMG som sköter det. De flesta har inloggningar till BMG-portalen och där gör man felanmälan. Det går även bra att vända sig till HSB Konsulten Rickard Hansson som företräder föreningen i detta projekt, kontaktuppgifter finns på hemsidan.
 • Råttor. Gård 1 (Vallavägen 63-81) har just nu mycket problem med råttor. Troligen för att stambytet pågår där och stör råttorna nere i kulverten i källaren.
  Med stambytet så kommer vi inte ha några läckor i källaren längre och därmed kommer råttorna trivas mindre. Det installeras även in el som avskrämmer råttorna från att gå i avloppsrören. Nu försöker råttorna flytta och när hål gutsigen osv så kommer de mer upp till ytan.
  Vi ber därför alla att vara extra uppmärksamma på just råttor och anmäl det till Nomor som är föreningens skadedjursbolag. Har ni frågor kan ni även vända er till föreningens förvaltare hos HSB.
  Har ni stambyte som pågår hemma hos er så ta gärna ut soporna varje dag speciellt när det är öppet upp till lägenheterna.
  Var även noggranna med att hålla rent runt papperskorgar och sopskåp ute på gårdarna. Så vi kan bli av med dessa råttor.
  (Föreningens har ett avtal med Nomor och har råttfällor placerade i kulvertar och vid sopskåpen, men de räcker inte alltid till)
 • Paketboxarna från Postnord är nu på plats utanför Valla Livs och när man beställer ett paket behöver man göra ett aktivt val så att paketen kommer hit i stället för till andra utlämningsställen.
 • Bollplanket vid bollplanen vid vv83-85 kommer att rättas till efter det blåste storm, så det nästan välte, det är nu provisoriskt ordnat till tjälen går ur marken då det skall gjutas fast ordentligt.
 • Försäljning av lägenhet. Föreningen har sålt en lägenhet som ombildas från hyresrätt till bostadsrätt, 1.800.000kr, vinsten av försäljningen tillfaller föreningen. Alla tidigare försäljningar kan ni se i föreningens förvaltningsberättelse.
 • Valberedning/Styrelseledamot. Föreningen har tyvärr ingen valberedning detta år. Om någon känner sig sugen på uppdraget så hör av er till Styrelsen.
  Är någon nyfiken på vad styrelsen gör och funderar på att gå med i styrelsen så hör av er så ska vi varmt ta emot er!

Med en förhoppning om en fridfull och solig vår/ Styrelsen