Medlemsinfo v27

Publicerat 3 juli, 2023

Hej kära medlemmar i Brf Soluret,

Ni har kanske sett att ett av våra träd (vid vv 93/95) ser spöklikt ut, det beror på att det har blivit angripet av häggspinnmal. HSB Mark håller koll på utvecklingen, och det ser inte ut att ha spridit sig till andra träd i området. Angrepp av häggspinnmal brukar inte påverka trädet nämnvärt så nästa år kan det vara som vanligt igen.
Vi har pågående målningsarbeten, samt lagning av socklar, och i mitten av augusti kommer trapphusen att skuras och poleras.

Haninge kommun har utfärdat totalt grillförbud på allmän plats pga värmen och torkan. Just nu har vi beslutat att det råder grillförbud på föreningens mark.
Hävs eldningsförbudet från Kommunen så gäller följande på vår förening:
Om ni vill använda kolgrill så hänvisar vi er till rondellerna inne på gårdarna och förordar högsta försiktighet – se till att ni släcker ordentligt när ni är klara. Kol/briketter får inte slängas i rabatterna! Vill ni grilla på balkongerna eller uteplatserna så är det endast tillåtet att använda elgrill (det får inte ryka från grillen). Det är förbjudet att använda kol och gasolgrill på balkongerna och uteplatserna eftersom det kan vara skadligt/farligt om gas eller rök tränger i på inglasade balkonger.

Vi i styrelsen önska alla boende i Brf Soluret en riktigt Glad Sommar!