Regler för parkering

Regler när du parkerar bilen i BRF Soluret

I föreningen har man rätt till max två parkeringsalternativ per lägenhet, endast för personbilar.

  • carport och p-plats
  • garage och p-plats.
  • p-plats och p-plats.

Detta ansöker man om genom att stå i kö, först för en plats och önskar man sedan en andra plats så ställer man sig i kö för en plats till. Förtur ges till de som inte har någon p-plats alls.

Ansök om parkeringsplats gör du på Mitt HSB

Mitt HSB > Mina sidor > Min bostad > Mina köer.
(Du måste bo/ha flyttat in i föreningen innan du kan ställa dig i kö)

Vid frågor om parkering kontakta: service.stockholm@hsb.se eller ring 010-442 11 00

OBS!

  • Det är förbjudet att hyra ut sin parkering i andrahand!
  • Endast personbilar är tillåtna. Lätta lastbilar är endast tillåtna vid gästparkeringen vid gård 1, och de tre parkeringsplatser som ligger på samma område.
  • Det är inte tillåtet att bygga innerväggar i garagen.
  • El-bilar får inte laddas i garage eller carport. Det finns särskilda parkeringsplatser för elbilsladdning.
  • Garagen är endast till för bilparkering och tillbehör till bilen, vill man förvara andra saker så finns förråd att hyra till detta.

 

HSB har lanserat en ny digital tjänst som hanterar bostadsrättsföreningars parkeringsplatser och förråd.

Syftet med tjänsten är att skapa en effektivare hantering vid fördelning av lediga p-platser, garage och förråd, förbättra tillgängligheten och ge dig en tydligare överblick över din aktuella kösituation. Du kommer enkelt kunna ställa dig i de köer du är behörig att söka i, följa din aktuella kötid, bevaka när intressanta platser blir lediga och anmäla intresse till lediga platser via Mitt HSB.

Fr.o.m den 2020-10-01 flyttas din bostadsrättsförening Soluret över till den digitala tjänsten och du som boende kan ställa dig i kö och göra intresseanmälningar via Mitt HSB.

VAD INNEBÄR DET HÄR FÖR MIG SOM BOENDE?

Står du i kö sedan tidigare i någon av föreningens köer?
Då har ditt ködatum följt med och du kan se det under aktuell kö, det enda du behöver göra är registrera en intresseanmälan till de platser som du är intresserad av att hyra via Mitt HSB. Om platsen/platserna du är intresserad av inte finns lediga just nu kan du prenumerera på platsen för att få en notis om när den blir ledig.

Står du inte i kö sedan tidigare?
Då behöver du själv gå in och anmäla dig till kön via Mitt HSB. Du kan anmäla dig till kön även om du inte är intresserad av en plats i dagsläget för att samla ködagar. För att få en plats gör du en intresseanmälan till de platser som du är intresserad av att hyra via Mitt HSB. Om platsen/platserna du är intresserad av inte finns lediga just nu kan du prenumerera på platsen för att få en notis om när den blir ledig.

HUR FUNGERAR FÖRDELNINGEN AV PLATSER?

Ett ledigt objekt ligger synligt i Mitt HSB under ”mina sidor – min bostad – mina köer” och du kan göra en intresseanmälan för platsen t.om sista ansökningsdatumet har passerat. Platsen tilldelas då den sökande med längst kötid. Avtal upprättas och arkiveras online i Mitt HSB under ”Bostadsavtal”, där du kan se alla dina aktuella hyresavtal.

Har du tilldelats platsen blir du aviserad via registrerad mejladress och Mitt HSB och hyresavierna samaviseras med bostadslägenhetens avgift. Avierna skickas som vanligt till dig via post, autogiro, e-faktura eller Kivra.

Om du har valt att få e-postnotifiering skickas ett mejl till dig när objektet du prenumererar på blir ledigt. Du kan välja om du vill prenumerera på alla objekt eller endast några enstaka. Om du inte väljer att få e-postnotifiering så kan du alltid följa notiserna under senaste händelser. Vid skapandet av ett nytt avtal eller uppsägning av avtalet skickas alltid ett e-postmeddelande till registrerad e-postadress.

Om du vill säga upp ditt hyresavtal för din parkeringsplats eller förråd gör du det enkelt under ”mina sidor – min bostad – bostadsavtal” i Mitt HSB. Är ditt avtal äldre och inte finns upplagt behöver du kontakta Kund-och Medlemsservice för hjälp med uppsägningen.
Beror uppsägningen på en flytt från bostadsrättsföreningen hanterar HSB uppsägningen åt dig i samband med flytten. Avtalet upphör då att gälla sista dagen i avflyttningsmånaden.

Har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på Kund-och Medlemsservice.
Telefon: 010-442 11 00 alternativt via kontaktformuläret på vår hemsida. www.hsb.se/stockholm/kontakt